sigla spp

Serviciul de Protecţie si Pază

România, Bucureşti, Sector 5, Palatul Parlamentului Corp B3,
Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Cod poştal 050711
Tel: 021 - 408.10.21; 021 - 408.13.20;
Fax 021 - 408.11.01;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

23.06.2010

Precizare

cu privire la articolul „Guvernul şi SPP-ul ne mint cu ordonanţă de urgenţă”,
publicat în data de 23.06.2010 pe site-ul Cotidianul.ro,
sub semnătura doamnei Cristina Horvat

Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice face următoarele precizări în legătură cu informaţia din articolul sus menţionat, referitoare la finanţarea construirii Bisericii Sfântul M.M. Gheorghe a Serviciului de Protecţie şi Pază:

  • Potrivit unui comunicat remis instituţiilor de presă în data de 11.05.2010 şi publicat de mai multe ziare şi agenţii de presă, la începutul lunii mai Serviciul de Protecţie şi Pază a înaintat Executivului o propunere a unui proiect de hotărâre de modificare a Hotărârii de Guvern nr. 26 din 10 ianuarie 2007, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Sediul Serviciului de Protecţie şi Pază”, solicitând scoaterea din fondurile publice de finanţare a sumei aferente ridicării Bisericii Sfântul M.M. Gheorghe.
  • Ca urmare a acestui demers, la începutul lunii iunie Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern nr. 528 din 2 iunie 2010 privind modificarea actului mai sus menţionat, hotărâre în care se menţionează faptul că „Finanţarea obiectului «Biserica Sfântul M.M. Gheorghe» din cadrul obiectivului de investiţii prevăzut la art. 1 se face exclusiv din alte surse legal constituite, atrase de către Serviciul de Protecţie şi Pază cu această destinaţie”.
  • Lăcaşul de cult la care se face referire nu va fi construit aşadar din bani publici, aşa cum reiese în mod clar din prevederile H.G. nr. 528 / 02.06.2010, în baza căreia au fost scoase de la bugetul de stat costurile de construcţie a bisericii, în valoare de 1.568.977 lei.

Pentru acoperirea cheltuielilor aferente ridicării noii biserici a fost deschis un cont bancar unde angajaţii SPP şi alte persoane doritoare să participe la ctitorirea viitorului lăcaş de cult pot face donaţii.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice menţionează faptul că autoarea articolului nu a solicitat instituţiei niciun punct de vedere cu privire la acest subiect.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice a răspuns întotdeauna tuturor întrebărilor ziariştilor legate de domeniul său de activitate, i-a sprijinit în activitatea de documentare a materialelor redactate şi a manifestat transparenţă în comunicarea deciziilor legate de gestionarea banilor publici.

Biroul Informare şi Relaţii Publice