Mesajul domnului Peter Drennan, Sub-Secretar General, adresat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază

Excelenţă,


La 7 Mai 2015, Serviciul de Protecţie şi Pază din România a sărbătorit cea de a 25-a aniversare. În august, Naţiunile Unite vor marca 11 ani de colaborare continuă şi fructuoasă cu autorităţile române în ceea ce priveşte asigurarea serviciilor de protecţie pentru Înalţi Oficiali ai ONU. Mai mult, la 16 aprilie 2015, noi am aniversat cinci ani de colaborare de succes în domeniul pregătirii ofiţerilor de protecţie ai ONU în cadrul Centrului de Excelenţă al Serviciului de Protecţie şi Pază.

De-a lungul anilor, ofiţerii de protecţie din România şi-au dovedit profesionalismul şi devotamentul în tot ceea ce fac, iar sprijinul lor acordat Naţiunilor Unite este exemplar.

Doresc să profit de această oportunitate pentru a mulţumi Guvernului din România pentru suportul său adus Departamenului de Siguranţă şi Securitate al Naţiunilor Unite şi serviciilor de protecţie. De asemenea, îmi exprim aprecierea faţă de conducerea Serviciului de Protecţie şi Pază, şi în mod special pentru Directorul serviciului, domnul General Lucian Silvan Pahonţu. În final, doresc să laud toţi ofiţerii de protecţie din România la acest moment aniversar.

Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, asigurarea celei mai alese aprecieri.


Cu stimă,

Sub-Secretar General,
Peter Drennan