Mesajul doamnei Ellen Margrethe Loj, Reprezentant Special al Secretarului General UNMISS, adresat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază

Stimate domnule general Pahonţu,


Cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate a Serviciului de Protecţie şi Pază, în numele Misiunii Naţiunilor Unite din Sudanul de Sud (UNMISS), doresc să vă felicit în această zi specială. Aş dori de asemnea, să profit de această ocazie pentru a lăuda ofiţerii de protecţie ai Serviciului dumneavoastră care au fost detaşaţi la UNMISS în perioada aprilie 2014 – mai 2015, pentru serviciul lor plin de devotament în slujba misiunii. În calitate de ofiţeri de protecţie personali, pot să garantez pentru profesionalismul lor, angajarea totală în activităţi dificile, lucruri pe care le apreciez foarte mult.

Ofiţerii dumneavoastră au fost capabili să evoluezez foarte bine într-un mediu aşa de dificil cu este cel din Sudanul de Sud. Şi-au îndeplinit sarcina de ofiţeri de protecţie într-o manieră exemplară şi a fost o plăcere pentru mine să fiu însoţită îndeaproape de ei. Ofiţerii au mers chiar dincolo de sarcinile lor de serviciu în scopul de a mă proteja şi a mă ajuta în activităţile mele de zi cu zi. Acum când ei pleacă din serviciul lor din Juba le doresc numai bine şi aştept cu nerăbdare să urez bun venit noii echipe de ofiţeri de protecţie de la serviciul dumneavoastră.

Doresc să profit de această ocazie pentru a mulţumi Guvernului României şi Serviciului dumneavoastră pentru contribuţia valoroasă pe care aţi adus-o la UNMISS.

Vă rog, domnule general să primiţi cele mai alese aprecieri din partea mea.

Reprezentant Special al Secretarului General UNMISS,
Ellen Margrethe Loj