Mesajul domnului Victor-Viorel Ponta, Prim - Ministru al Guvernului României, adresat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază

Stimate domnule general, Lucian Silvan Pahonţu


La acest moment aniversar pentru Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), vă rog să primiţi, în numele Guvernului României, aprecierea şi mulţumirea faţă de conducerea instituţiei, dar şi faţă de toţi angajaţii SPP care, în aceşti 25 ani şi-au făcut datoria faţă de ţară. Sunt 25 de ani de creştere, dezvoltare şi maturizare, cu greutăţi, dar şi cu multe realizări pentru SPP, a cărui activitate operativă s-a îmbunătăţit constant.

Ziua de 7 mai este importantă nu doar pentru Serviciul de Protecţie şi Pază, ci şi pentru Statul Român, deoarece ea marchează naşterea unei instituţii aşa cum există în orice stat puternic, cu atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa naţională, precum şi în asigurarea protecţiei demnitarilor.

Siguranţa naţională este un domeniu care impune multe sacrificii. Pentru cei mai mulţi dintre români, munca personalului SPP se reduce la partea vizibilă de protecţie a demnitarilor. Activitatea dumneavoastră este însă mult mai laborioasă şi implică responsabilitate maximă. De aceea, doresc să vă felicit pentru profesionalismul şi standardele înalte de performanţă pe care le respectaţi şi le arătaţi întotdeauna.

În aceste clipe aniversare, vă urez mult succes în activitate.


Vă urez mult succes în activitate!


La mulţi ani!

Prim - Ministru al Guvernului României,
Victor-Viorel Ponta