Mesajul domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, adresat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază

Doamnelor şi Domnilor generali, ofiţeri, maiştrii militari, subofiţeri şi salariaţi civili,


7 mai este o zi deosebită pentru dumneavoastră, în special anul acesta, când instituţia împlinește 25 de ani de la înfiinţare.

Serviciul de Protecţie şi Pază este una dintre structurile importante a sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Remarc modul în care această instituţie a evoluat în această perioadă, adaptându-şi pregătirea şi intervenţia în funcţie de riscuri şi ameninţări. Astfel, Serviciul a devenit o structură modernă şi eficientă, iar rolul şi misiunile sale s-au extins în mod semnificativ pe plan intern şi internaţional.

Apreciez capacitatea de acţiune şi curajul dovedite de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază în misiunile specifice, precum şi contribuţia adusă la organizarea, pe teritoriul României, a unor evenimente de anvergură, unele cu participare internaţională.

Apreciez, totodată, performanţele cadrelor instituţiei în asigurarea protecţiei demnitarilor ONU în diferite teatre de operaţii internaţionale, dovada recunoaşterii lor este aceea că Serviciului de Protecţie şi Pază i s-a încredinţat pregătirea de specialitate a personalului de securitate al Naţiunilor Unite, lucru care face cinste României.

Într-o lume în permanentă schimbare, marcată de pericolele manifestărilor teroriste la adresa democraţiei şi a drepturilor omului, îmi exprim convingerea că Serviciul de Protecţie şi Pază va continua să-şi îndeplineasdcă la standarde înalte misiunile specifice.

În aceste clipe aniversare, vă urez mult succes în activitate.


La mulţi ani!

Președintele României,
Klaus Werner Iohannis