sigla spp

Serviciul de Protecție și Pază

România, Bucureşti, Sector 6
Bulevardul Geniului, Nr. 42B, Cod poştal 060117
T. +40 021 408.10.21;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

19.10.2015

Comunicat de presă

Activităţi de pregătire profesională coordonate de SPP

În perioada 12-18 octombrie a.c., au avut loc în Bucureşti, în cadrul Centrului de Excelentă pentru Protecție și Securitate al Serviciul de Protecţie şi Pază activități de pregătire profesională și analiză coordonate de către instituția noastră.

La această activitate au participat peste 37 de ofițeri din serviciile similare ce asigură protecţia şi paza demnitarilor, din Republica Moldova, Ucraina, Republica Georgia şi Bulgaria, cărora ofițerii noștri le-au împărtășit din profesionalismul Serviciului de Protecție și Pază precum și din experiența pe care aceștia au dobândit-o în teatrele de operații.

În cadrul programului actual de pregătire participanții au analizat și evaluat riscurile și vulnerabilitățile la adresa demnitarilor în noul context regional și global.

Totodată, au fost abordate teme privind securitatea fizică a demnitarilor, securitatea informatică (cibernetică), chimică și bacteriologică, de identificare a dispozitivelor explozive, precum și securitatea transportului acestora (auto, aeriană și navală).

Specialiștii Serviciului de Protecție și Pază au mai dezbătut cu această ocazie și subiecte legate de : concepte tactice specifice acestor misiuni, dispozitivele de protecție, modul de acțiune în situații limită, precum și alte teme specifice domeniul protecției demnitarilor.

Biroul Informare și Relaţii Publice