sigla spp

Serviciul de Protecţie si Pază

România, Bucureşti, Sector 6
Bulevardul Geniului, Nr. 42B, Cod poştal 060117
T. +40 021 408.10.21; +40 021 408.13.20;
F. +40 021 408.11.01;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

25.07.2014

Comunicat de presă

Înalţi oficiali ai O.N.U. prezenţi la S.P.P. la împlinirea a 10 ani de misiuni externe sub egida Naţiunilor Unite

Înaltul reprezentant al O.N.U., E.S. domnul John W. Ashe, E.S. doamna ambasador Simona Miculescu, reprezentatul permanent al României la Naţiunile Unite, însoţiţi de o delegaţie formată din reprezentanţi ai O.N.U. şi ai Ministerului Afacerilor Externe al României au participat, la sediul SPP, la aniversarea împlinirii a 10 ani de misiuni externe sub egida Naţiunilor Unite.

Timp de un deceniu, peste 300 de militari ai Serviciului de Protecţie şi Pază au reprezentat cu onoare România, în misiuni desfăşurate în cele mai active zone de conflict. În decursul anilor, 25 de echipe ale S.P.P. au asigurat protecţie înalţilor demnitari ai ONU în teatre de operaţii precum Afganistan, Sudan, Sudanul de Sud şi Siria, reuşind cu succes să ducă la capăt fiecare misiune.

Datorită profesionalismului lor şi îndeplinirii cu succes a tuturor misiunilor de protecţie pe care le-au avut în responsabilitate, Organizaţia Naţiunilor Unite a decis să dezvolte în parteneriat cu S.P.P. un centru de pregătire la Bucureşti a ofiţerilor de protecţie ai O.N.U. Astfel, la 4 ani de la înfiinţare, în Centrul de Excelenţă coordonat de S.P.P. au învăţat din experienţa românilor zeci de ofiţeri străini care astăzi sunt în misiuni de protecţie O.N.U. în toate teatrele de operaţii.

În prezent, S.P.P. are 3 echipe de militari dislocate în teatre de operaţii din Sudan, Sudanul de Sud şi Afganistan.

Biroul Relaţii Publice