sigla spp

Serviciul de Protecţie si Pază

România, Bucureşti, Sector 6
Bulevardul Geniului, Nr. 42B, Cod poştal 060117
T. +40 021 408.10.21; +40 021 408.13.20;
F. +40 021 408.11.01;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

11.03.2014

Comunicat de presă

Întrunire la vârf a Asociaţiei Internaţionale a Serviciilor de Protecţie a Demnitarilor(A.P.P.S)

În perioada 10 -11 martie 2014, Serviciul de Protecţie şi Pază organizează la Bucureşti Sesiunea de lucru a Comitetului de Conducere al A.P.P.S.

În agenda desfăşurării evenimentului sunt abordate problematica actualizării relaţiilor de cooperare şi analize strategice privind securitatea internaţională.

De asemenea, sunt analizate vulnerabilităţile de securitate generate de noile inovaţii în domeniul tehnologiei informaţionale.

În cadrul întrunirii sunt stabilite obiectivele şi agenda de lucru a Celei de-a XIII-a Conferinţe a A.P.P.S., care va avea loc la Berlin în luna mai 2014.

Asociaţia Internaţională a Serviciilor de Protecţie a Demnitarilor reprezintă o reţea internaţională a instituţiilor de profil, care are drept principal obiectiv schimbul de informaţii, cunoştinţe, experienţă şi bune practici în domeniul protecţiei nemijlocite a demnitarilor. Din organizaţie fac parte servicii de protecţie a demnitarilor din 50 de state şi organizaţii internaţionale (ONU, Interpol, Consiliul Uniunii Europene şi Comisia Europeană).

Serviciul de Protecţie şi Pază face parte din Comitetul de Conducere al A.P.P.S., cu atribuţiuni de supraveghere şi coordonare a activităţilor asociaţiei, alături de serviciile omoloage din Canada, China, Germania, Israel, Olanda şi Polonia.

Constituită în anul 1993, la Budapesta, A.P.P.S. urmăreşte să promoveze cooperarea şi încrederea reciprocă între membrii săi, schimbul de informaţii, cunoştinţe, experienţă şi bune practici în domeniul protecţiei nemijlocite a demnitarilor.

Biroul Relaţii Publice