sigla spp

Serviciul de Protecţie si Pază

România, Bucureşti, Sector 5, Palatul Parlamentului Corp B3,
Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Cod poştal 050711
Tel: 021 - 408.10.21; 021 - 408.13.20;
Fax: 021 - 408.11.01;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

1.12.2012

Comunicat de presă

Serviciul de Protecţie şi Pază participă la Parada militară
organizată în Bucureşti cu prilejul Zilei Naţionale a României

Efectivele Serviciului de Protecţie şi Pază vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

Coloanele auto care vor defila pe sub Arcul de Triumf constituie două dintre dispozitivele specifice pentru protecţia demnitarilor, una pentru oraş, cealaltă pentru zonele greu accesibile sau pentru deplasarea în condiţii de vreme nefavorabilă. Acestea vor fi însoţite de cinci motociclişti care asigură escorta coloanelor oficiale. Membrii tuturor echipelor sunt antrenaţi în condiţii speciale, în conformitate cu standardele internaţionale pentru asigurarea protecţiei demnitarilor.

Serviciului de Protecţie şi Pază este organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor, membru al Asociaţiei Internaţionale de Protecţie a Demnitarilor şi al Reţelei Europene pentru Protecţia Personalităţilor Publice.

Pe lângă activităţile desfăşurate la nivel naţional, mai mulţi luptători ai Serviciului de Protecţie şi Pază reprezintă cu onoare România pe plan internaţional, asigurând protecţia unor înalţi demnitari ONU în teatrele de operaţii din Sudan şi Afganistan.

Biroul Informare şi Relaţii Publice