sigla spp

Serviciul de Protecţie si Pază

România, Bucureşti, Sector 5, Palatul Parlamentului Corp B3,
Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Cod poştal 050711
Tel: 021 - 408.10.21; 021 - 408.13.20;
Fax 021 - 408.11.01;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

22.03.2010

Comunicat de presă

INAUGURAREA
CENTRULUI DE EXCELENŢĂ PENTRU PROTECŢIE ŞI SECURITATE (CEPS)
AL SERVICIULUI DE PROTECŢIE ŞI PAZĂ

Începerea cursurilor de pregătire a personalului pentru protecţia nemijlocită a demnitarilor ONU

Ceremonia inaugurării Centrului de Excelenţă pentru Protecţie şi Securitate al Serviciului de Protecţie şi Pază a avut loc astăzi, în prezenţa domnului gl. lt. dr. Lucian Pahonţu, director al Serviciului de Protecţie şi Pază, şi a domnului Gregory B. Starr, subsecretar general al ONU pe probleme de Siguranţă şi Securitate.

Misiunea Centrului de Excelenţă pentru Protecţie şi Securitate constă în desfăşurarea unor programe de pregătire a personalului de protecţie şi de securitate al ONU, în conformitate cu nevoile Organizaţiei Naţiunilor Unite la nivel global. Obiectivul principal al cursului îl reprezintă perfecţionarea şi uniformizarea modului de acţiune a membrilor echipei de protecţie nemijlocită pentru a realiza acţiuni eficiente în condiţii deosebite, specifice teatrului de operaţii din zona de dislocare.

La eveniment au participat domnul Iulian Fota, consilier prezidenţial şi şef al Departamentului Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale, domnul Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru Afaceri Strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori şi ataşaţi militari acreditaţi la Bucureşti, precum şi generali şi ofiţeri din conducerea instituţiilor componente ale sistemului naţional de apărare.

Înfiinţarea CEPS în România reprezintă o dovadă a recunoaşterii profesionalismului cu care militarii români îşi îndeplinesc atribuţiile, ca parteneri ai ONU şi NATO în demersul comun de asigurare a climatului de pace şi stabilitate socială în cele mai dificile zone de război din lume.

Biroul Informare şi Relaţii Publice