sigla spp

Serviciul de Protecţie si Pază

România, Bucureşti, Sector 5, Palatul Parlamentului Corp B3,
Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Cod poştal 050711
Tel: 021 - 408.10.21; 021 - 408.13.20;
Fax: 021 - 408.11.01;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

31.08.2009

Comunicat de presa

Ca urmare a unor articole apărute recent în presă şi a unor referiri făcute în cadrul unor emisiuni televizate, Serviciul de Protecţie şi Pază face următoarele precizări :

  1. Numărul personalului încadrat în SPP nu este de 3.334 de persoane, efectivul instituţiei fiind mai mic decât jumătatea cifrei menţionate. Ca o comparaţie în timp, efectivele prezente ale SPP sunt mai mici decât în anul 2004, în condiţiile în care instituţia noastră a primit între timp noi misiuni precum: participarea cu personal la misiunile sub egida ONU din Sudan şi Afganistan, înfiinţarea la Bucureşti a Centrului de Excelenţă ONU, asigurarea măsurilor de protecţie pază la sediul central al Curţii de Conturi (conform legii Curţii de conturi).
  2. Bugetul pe anul 2009 al Serviciului de Protecţie şi Pază, după ultima rectificare, este în valoare de 136.022 mii lei. Bugetul pe anul 2008 a fost de 142.261 mii lei, deci nu putem vorbi despre creşteri spectaculoase, ci de o diminuare a cheltuielilor financiare, în condiţiile sporirii numărului de misiuni.
  3. Referitor la interceptarea unor discuţii purtate în cadrul unei comisii parlamentare, menţionăm faptul că Serviciul de Protecţie şi Pază nu are competenţe legale, nu deţine specialişti şi tehnica necesară interceptării convorbirilor telefonice sau ambientale. Neimplicarea instituţiei în incidentul activităţii acestei comisii a fost comunicată de altfel, încă de săptămâna trecută, şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, acest punct de vedere fiind postat ş pe site–ul instituţiei (www.spp.ro).

Serviciul de Protecţie şi Pază are întreaga disponibilitate pentru corecta informare a opiniei publice şi dezavuează orice tentativă de implicare a instituţiei în afara obiectului său de activitate.

Biroul Informare şi Relaţii Publice