sigla spp

Serviciul de Protecţie si Pază

România, Bucureşti, Sector 5, Palatul Parlamentului, Corp B3,
Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Cod poştal 050711
Tel: 021 - 408.10.21; 021 - 408.13.20;
Fax: 021 - 408.11.01;
E-mail: relatii_publice@spp.ro

06.08.2009

DECLARAŢIA REPREZENTANTULUI PERMANENT AL ROMANIEI PE LANGA ORGANIZAŢIA NAŢIUNILOR UNITE, AMBASADORUL SIMONA MICULESCU CU PRILEJUL SEMNĂRII LA NEW YORK A MEMORANDUMULUI DE ÎNŢELEGERE ONU - ROMÂNIA ÎN DOMENIUL PREGĂTIRII PERSONALULUI DE SECURITATE

„Evenimentul reprezintă o dovadă în plus a aprecierii pentru profesionismul cu care România şi-a onorat angajamentele de reprezentare externă în sprijinul misiunilor ONU, precum şi pentru eficienţa şi competenţa românilor în asigurarea protecţiei şi securităţii demnitarilor în cele mai dificile teatre de operaţiuni din lume", a precizat ambasadorul Simona Miculescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Naţiunile Unite, cu prilejul ceremoniei de semnare la New York a Memorandumului ONU Romania, miercuri 5 august a.c.

Guvernul Romaniei prin Serviciul de Protectie şi Pază şi Organizaţia Naţiunilor Unite au semnat Memorandumul de înţelegere ONU - România în domeniul pregătirii personalului de securitate al ONU în cadrul Centrului de Excelenţă al SPP, situat la Bucureşti.

Rolul Centrului de Excelenţă din cadrul SPP este de a pregăti personalul care asigură securitatea înalţilor demnitari ONU în teatrele de operatii, la standarde internaţionale. Cursurile vor incepe in luna octombrie a.c. şi vor fi urmate de către membrii ai personalului de securitate ONU din intreaga lume.

Ambasadorul Simona Marinescu, alături de reprezentantii Misiunii Permanente a Romaniei la ONU - New York au avut un rol activ in sprijinirea Serviciului de Protecţie şi Pază la desfăşurarea negocierilor care au precedat semnarea Memorandumului.

Guvernul României va atesta Memorandumul printr-o hotărâre de Guvern în zilele următoare.

Biroul Informare şi Relaţii Publice