Sigla NATO
  • Sigla MAN
  • Sigla MIRA
  • Sigla SIE
  • Sigla SPP
  • Sigla STS
  • Sigla SRI
  • ORNISS

Comadamentul naţional pentru securitate al Summit-ului NATO Bucureşti 2008

08.03.2008

Comunicat de presă

CONDUCĂTORII AUTO CARE VOR CONDUCE AUTOVEHICULELE DIN COLOANELE OFICIALE SE ANTRENEAZĂ PENTRU SUMMIT-UL NATO

Cei mai buni şoferi pentru demnitarii prezenţi la Reuniunea Nord Atlantică

Conducătorii auto desemnaţi să conducă maşinile din componenţa coloanelor oficiale, desfăşoară un program de pregătire special conceput, în care au fost incluse exerciţii complexe, cât mai aproape de condiţiile reale.

Ei au fost selecţionaţi din rândul angajaţilor Ministerului Apărării, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Informaţii Externe. Conducătorii auto selecţionaţi au o experienţă bogată, dobândită în ani de practică în zone sau condiţii dificile, conform specificului misiunilor instituţiilor de aparteneţă.

Exerciţiile actuale pe care le parcurg sunt planificate în scopul familiarizării şi antrenamentului cu autovehiculele care vor fi folosite pentru deplasarea demnitarilor prezenţi la Summit-ul NATO. în cadrul exerciţiilor de pregătire, conducătorii auto exersează modalităţi de manevrare corectă a autovehiculului, cum să exploateze limitele fizice ale maşinii şi să-şi pună în valoare aptitudinile rutiere, să anticipeze şi să abordeze potenţialele riscuri şi în mod special, evitând încă de la început situaţiile periculoase.

Totodată, pregătirea şoferilor selecţionaţi ţine cont de particularităţile şi compunerea coloanelor oficiale, fiind incluse exerciţii de formare rapidă a coloanelor, de deplasare a acestora în diferite formaţii, de evacuare a demnitarilor în situaţii critice şi felul cel mai potrivit de reacţie la situaţiile atipice.

Conducătorii auto au fost verificaţi din punct de vedere medical şi psihologic, iar pe timpul desfăşurării Summit-ului se vor efectua controale medicale zilnice, la intrarea în serviciu.

în vederea asigurării în bune condiţii a transportului delegaţiilor pe timpul reuniunii NATO, vor fi constituite 4 parcuri de autovehicule. Fiecare maşină folosită pe timpul Summit-ului va fi verificată la ieşirea în cursă din punct de vedere tehnic şi antiterorist.

în scopul asigurării fluenţei în trafic şi a unei coordonări eficiente, circulaţia coloanelor pe Traseul Unic va fi dirijată dintr-un dispecerat unic de comandă.

Coamdamentul NATO pentru Securitate al Summit–ului NATO Bucureşti 2008

cns_summitbucharest@spp.ro; securitynews_summitbucharest@spp.ro; Telefon: 408 1021; Fax: 408 1166
www.cnss-summitbucharest.eu