Sigla NATO
  • Sigla MAN
  • Sigla MIRA
  • Sigla SIE
  • Sigla SPP
  • Sigla STS
  • Sigla SRI
  • ORNISS

Comadamentul naţional pentru securitate al Summit-ului NATO Bucureşti 2008

07.03.2008

Comunicat de presă

HOTĂRÂRI ALE COMANDAMENTULUI NAŢIONAL PENTRU SECURITATEA SUMMIT-ULUI NATO BUCUREŞTI 2008

Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO - Bucureşti 2008 (CNSS) s-a întrunit joi, 6 martie a.c., pentru a analiza stadiul de pregătire al măsurilor de securitate care vor fi instituite în Bucureşti, capitala României, cu prilejul organizării Summit-ului NATO.

Cu acest prilej, au fost adoptate o serie de decizii şi măsuri, astfel:

  1. În baza evaluărilor asupra riscurilor de natură teroristă, Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO - Bucureşti 2008 a apreciat că, pentru moment, nu se impune modificarea nivelului curent de alertă teroristă „ALBASTRU - PRECAUT”. Evaluările pentru stabilirea nivelului de risc terorist vor continua săptămânal şi, în funcţie de evoluţiile mediului de securitate, vor fi prezentate propuneri Consiliului Suprem de Apărare a ţării.
  2. În vederea limitării potenţialelor riscuri la adresa securităţii summit-ului, va recomanda Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor (ANCEX) demararea demersurilor legale pentru interzicerea importului, tranzitării şi transportului de armament, muniţie, explozibili, substanţe toxice, materiale nucleare şi radioactive în perioada 24 martie - 10 aprilie 2008.
  3. Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO a aprobat Planul pentru simularea generală a măsurilor de securitate instituite în perioada Summit-ului NATO. Aceasta se va desfăşura în după amiaza zilei de sâmbătă, 29 martie a.c., în Bucureşti. O mare parte a forţelor implicate în asigurarea securităţii reuniunii vor intra în dispozitivele de protecţie şi vor desfăşura exerciţiul de simulare generală a măsurilor de protecţie şi securitate pentru Reuniunea Alianţei Nord Atlantice.

Informaţiile despre măsurile de protecţie şi securitate instituite pentru Summit-ul de la Bucureşti sunt accesibile prin intermediul paginii speciale web (www.cnss-summitbucharest.eu ), care conţine informaţii publice emise de către Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO - singura autoritate abilitată să dea publicităţii ştiri în legătură cu securitatea evenimentului.

Coamdamentul NATO pentru Securitate al Summit–ului NATO Bucureşti 2008

cns_summitbucharest@spp.ro; securitynews_summitbucharest@spp.ro; Telefon: 408 1021; Fax: 408 1166
www.cnss-summitbucharest.eu